Како откључати иПхоне чак и ако сте заборавили лозинку

Савремени паметни телефони су прилично добро заштићени од неовлашћеног уласка у њихов садржај. Као што знате, ако више пута унесете погрешну лозинку, иПхоне је чврсто блокиран и чак ни стручњаци ФБИ-а неће моћи да уђу у њега. Па, шта ако говоримо о вашем сопственом паметном телефону који кошта неколико стотина долара и где се, осим тога, прикупљају јединствени лични подаци? Постоји неколико начина за откључавање онемогућеног гаџета.

Коришћење рачунара

Прво морате да ресетујете иПхоне на фабричка подешавања, а затим вратите апликације и податке из резервне копије. Вреди напоменути да је ово један од разлога због којих корисник увек треба да има тренутну резервну копију. И даље:

1. Покрените иТунес на рачунару и повежите иПхоне помоћу УСБ кабла.

2. Покрените иПхоне режим опоравка. У зависности од модела, требају вам:

  • За иПхоне 8, прво појачајте, а затим смањите јачину звука, а затим притисните и држите дугме за напајање док се на екрану не појави „Цоннецт то иТунес“;
  • За иПхоне 7 притисните и држите дугме за напајање три секунде, а затим померите клизач за искључивање удесно. У закључку треба да притиснете и задржите дугме „Пригушивање звука“ док се не појави „Повежи се са иТунес-ом“;
  • За иПхоне 6 и старије, притисните и држите дугме за напајање три секунде, а затим померите клизач за искључивање удесно, притисните и држите дугме Почетна док се на екрану не појави „Цоннецт то иТунес“.

3. На рачунару кликните на дугме „Врати“.

4. По завршетку овог процеса, иПхоне ће се вратити у првобитно „фабричко стање“. Затим следите упутства на екрану за враћање помоћу најновије резервне копије.

Коришћење функције Финд Ми иПхоне

1. Отворите веб локацију Финд Ми иПхоне у било ком веб прегледачу.

2. Пронађите свој иПхоне на листи уређаја у менију који се појављује на врху екрана и кликните на њега.

3. Притисните „Ерасе иПхоне“, а затим „Ерасе“ да бисте потврдили. Унесите лозинку за Аппле ИД, али без лозинке за иПхоне.

4. Захваљујући томе, паметни телефон ће се вратити на фабричка подешавања, након чега можете започети враћање помоћу резервне копије.

Повезани чланци
Нови чланци